Skip to main content

Det indiska köket är lika mångsidigt som dess kultur, språk, regioner och klimat. Varje större region i Indien har sina egna unika rätter och subtila variationer av populära rätter. Aromatiska kryddor är kärnan i det indiska köket.

Från ett land som också kallas en subkontinent i Asien, är den stora och varierande kulturen otrolig. Som en av de äldsta civilisationerna i världen har köken utvecklats under årtusenden och har alla historier och traditioner från varje hörn. Ett land med kryddor, örter och otroliga smaker som är helande, vårdande och spännande.

Kryddhandeln via sidenvägen gav Europa en glimt av den indiska smaken. Dessa restauranger erbjuder en otrolig variation i Stockholm för att man verkligen ska kunna dyka djupare in i gudarnas mat från detta forntida land.

Här är de bästa indiska restaurangerna i Stockholm enligt våran åsikt.

Chettinad-köket kommer från regionen Tamil Nadu, en del av den indiska traditionen som är lika gammal som Indien självt. Som den enda indiska Chettinad-restaurangen i Stockholm får du uppleva en extraordinär kulinarisk resa med kockar från regionen som tillagar alla typer av vegetariska, veganska, kött- och fiskrätter.

De finns på två ställen i Stockholm på Hornsgatan och Rådmansgatan.

Logo of the South indian restaurant

Det rika arvet från kryddodling och handel gör att Chettinad-regionen i Indien är hemvist för det mest subtila och aromatiska köket som är en riktig fröjd för sinnena. Oavsett om du väljer en överdådig Dosa med smaksatta fyllningar eller en vanlig lättare Dosa, lovar vi en varm och krispig godbit, nyss ur pannan. South Indian lovar dig en ny inställning till indisk mat.

Shanti group of restaurants är ett kollektiv av idéer och koncept för indisk mat, men främst specialiserad på bengaliska rätter. Målet är att vara så autentisk som möjligt, och därför erbjuder de sex restaurangerna på Shanti en unik smak av bengaliska rätter, bengalisk gatukök, New York-inspirerad indisk restaurang och även klassisk indisk mat. Man måste definitivt prova alla deras restauranger och de olika upplevelser som de erbjuder genom sin unika atmosfär och sina unika stilar.

Shanti restaurants logo

Colours of India

Colors Of India ägs och drivs av de tre bröderna Sadique. För närvarande har de tre ställen: East India, Indian Stories och Bollywood Bar.

Inspirerad av ett land där recept anses vara ett ovärderligt arv. Indian Stories definierar indisk mat som en arbetsintensiv matlagningskonst.

Kärnan i deras övertygelse är friskhet och innovation. På Indian Stories möts autenticitet och modernism. Den intensiva och djupa smaken uppnås genom det traditionella sättet att laga mat från grunden med de färskaste ingredienserna.

Upptäck traditionell indisk mat med en modern twist på Pataka. Pataka har ett brett utbud av traditionella indiska rätter och erbjuder även en Punjabi Masala Grill & Tandoori Restaurant och en take away-restaurang. Pataka är ordet för eldklocka. Namnet på restaurangen är en passande beskrivning av den upplevelse man får när man äter här. En explosion av smaker och glädje varje gång.

En av de största indiska restaurangkedjorna i Stockholm, som drivs av den prisbelönta kocken Karim Razual, med den senaste öppningen i Kista Gallerian, erbjuder olika typer av restauranger med olika matupplevelser.

De har lagt sitt hjärta i skapandet av moderna indiska restaurangerna i Sverige.

Indian Gardens restauranger finns på alla dessa platser i Stockholm

Hornstull/Medborgarplatsen/Mall of Scandinavia/Liljeholmen Stadshagen/Västgötagatan/Norrköping/Nacka Forum

logo of Indian garden restaurants logo

The Cumin Clubs ägare och kock Abid Khan är född i Bangladesh och hans matlagning bygger på många sätt på kombinationer av kryddor som påminner mer om det indiska köket.

Luntmakargatan är Stockholms eget lilla Asien. På den smala bakgatan till Sveavägen finns många pubar och asiatiska restauranger, inklusive indiska restauranger.

De finns på två platser på Södermannagatan och Luntmakargatan i Stockholm. De tillagar allt från grunden med naturliga ingredienser och kryddor. De olika kryddorna för Tikka Masala, Korma och andra klassiska kryddblandningar.

Unikt och fräscht och definitivt ett ställe som man måste prova i staden.

Ett av få ställen som serverar mat med inspiration från flera olika områden i Nepal och Indien. Nepals kök kommer från ett rikt arv från Himalayas kök. Deras dumplings, som är den mest populära maträtten kallad momos, är älskade i hela Indien i varje hörn.

Chandani erbjuder en variation som inte liknar någon annan från denna region. Det är högt rankat i alla recensioner och man måste definitivt se deras olika sorters Biriyanis, kött och ett brett utbud av vegetariska alternativ.

logo of Chandni restaurant

Indian Street Food & Co skapar ett modernt indiskt kök inspirerat av matförsäljare på Indiens gator. Genom att blanda tradition med modern smak och hållbara ideal höjer Indian Street Food & Co den indiska matupplevelsen var som helst de serverar.

Med kaféer, restauranger och en foodtruck har de verkligen en stor del av det indiska köket i Stockholm.

En av de största internationella sydindiska restaurangkedjorna kommer nu till Sverige och den första i Stockholm. I 25 länder och 81 försäljningsställen över hela världen.

I det indiska köket intar sydindisk mat en mycket speciell plats eftersom alla från alla hörn av landet känner till och älskar den lika mycket. Sarvan Bhavan ger världen arvet av sydindisk mat med oklanderlig kvalitet och service.

full logo of Saravanaa Bhavan restaurant